Różne

Przekąski azjatyckie

Przekąski smażone w głębokim tłuszczu często są naszymi ulubionymi. Ja robię swoje smażone jedzenie tak często, jak tylko czas mi pozwala, bo nie mogę się im oprzeć. Risole to po prostu miękkie sajgonki z lepkimi nadzieniami warzywnymi. Są wytwarzane i sprzedawane świeże. Jakość ryzoli zależy od jakości składników i świeżości oleju na którym są smażone. Okruchy czasem będą wpadać do oleju, więc jeśli chcesz wysokiej jakości produktów, należy go wymieniać.

Nadzienie składa się z kurczaka, marchwi, grochu, cebuli i fasoli gotowanych w mleku i bulionie drobiowym, zagęszczonych mąką. Wersja wegetariańska jest niezwykle prosta – pomijamy mięso. Użyte przyprawy to zmielona kolendra lub mielona gałka muszkatołowa.

Risole są kruszone dwukrotnie, w porównaniu z tym, co zwykle się robi. Ryzole powleczono mieszaniną białek jaja, a następnie bułką tartą i mieszanką białka jajecznego, a na końcu, bułką tartą. Można też dodać posypkę z tapioki na białko jajka, aby całość była bardziej chrupka. Samo przygotowanie zajmuje sporo czasu, ale jeśli masz odpowiedni sprzęt i najlepiej osobę do pomocy, to sam proces gotowania powinien być przyjemny 🙂 Jeśli jednak nie mamy czasu i chęci na gotowanie, warto zamówić azjatyckie przekąski, które znajdziemy na stronie Poznań gdzie zjeść. Znajdują się tam nie tylko typowe przekąski, ale ponad 150 różnych potraw!

Komentarze z Facebooka